Nihza's verden

Hva jeg finner på om dagene

Cakepops

Kategori: Baking og matlaging | 3 kommentarer » - Skrevet søndag 21. juli , 2013

Hadde endel bilder liggende fra da jeg laget cakepops for en stund tilbake, så bestemte meg for å poste de her slik at dere fikk se :-)

Jeg har  lagd disse av oreokjeks eller så var det mørke dotskjeks. De er såpass like i smak og konsistens at det er liten forskjell på om man bruker den ene eller den andre.

Har ikke prøvd det, men er ganske sikker på at du kan bruke hvilke som helst kjeks med fyll til å lage slike cakepops med. Jeg er fan av Betty Crocker sine ferdige frostinger (du får kjøpt dem på ICA og større RIMI-butikker vet jeg, vil tro endel andre større matvarebutikker fører dem også) Den lokale ICA her jeg bor har to utgaver, vanilje og chocolate fudge. Den første er kjempegrei å bruke når du skal farge frosting til muffins og kaker, wilton pastafarger gjør det til en lek ;-)

GRUNNOPPSKRIFT:

2 pakker kjeks med fyll

1-2 ss philadelphiaost

1-2 ss frosting (sjokoladefrosting om du bruker oreokjeks, vanilje om du bruker lyse kjeks)

Knus kjeksene til støv, blender eller foodprocessor eller bullet funker fjell her. Tilsett ost og frosting til du får en fast men smidig deig. Sett deigen i kjøleskap i ca 30 min.

IMAG0424 IMAG0425 IMAG0426

 

Form figurer, enten med hendene eller ved å bruke cakepopsformer. Jeg kjøpte mine fra oppfinnerne og produsentene sin hjemmeside i USA: http://www.mylittlecupcakepop.com/  Men du behøver jo selvsagt ikke slike former, ofte går det like fort om ikke fortere å forme med hendene ;-)

Om deigen begynner å bli klissete setter du den bare i kjøleskapet litt. De ferdig formede ‘popsen’ bør også få 15-20 min i kjøleskapet, dette for at de da holder formen bedre og det er mindre sjanse for at de ramler fra hverandre når du skal tre de på pinne.

Neste steg nå er å tre de på pinnen. Start med å smelte litt candymelts i en liten glass-skål. Dypp pinnen først i melts, tre den deretter inn i en pop. La de ligge til meltsen er stivnet.

IMAG0428 IMAG0429

 

Etter det er det bare å smelte candymelts i de fargene du vil, dyppe popsen i, eller hell over ved hjelp av en skje, dekorer med flere farger eller bruk kakepyntstrøssel. Sett de til ‘tørk’. Jeg fant ut at pinnene mine passet bra oppi hullene til et microbølgeovnlokk fra IKEA…. Evt kan du i full fart kna sammen en trolldeig og legge i ei skål, eller nedi et sånt rivjern med bolle under, eller om du har en blokk isopor eller sånn som brukes til blomsteroppsatser liggende kan dette også brukes. Se hva du har liggende i huset ;-)

IMAG0430 IMAG0431 IMAG0432 IMAG0433 IMAG0435

 

Når de har tørket er det bare å pakke dem inn i cellofan og feste en tvisttråd rundt :-) Voila!! Fine, gode og dekorative pops du kan dele ut i barneselskapet, ta med på jobben, gi bort til venner osv :-) Kjempegode og kule :-D

IMAG0434 IMAG0436 IMAG0438 IMAG0439

 

 

 

Kommentarer

 1. Joakim Enge sier:

  namnam kjæmpe gode kaloribomba , må lag sånne igjenn ja :D :D

 2. Hei Nihza!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  • nihza sier:

   Hei Elin!
   Så gøy at dere har lagt merke til bloggen min. Sier ja takk til tilbudet om å linke og kan love at det kommer flere oppskrifter etter hvert :-)
   Mvh Linda(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Nihza's verden" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.