Nihza's verden

Hva jeg finner på om dagene

En produktiv dag

Kategori: Hus og hjem | 2 kommentarer » - Skrevet tirsdag 23. juli , 2013

I dag er jeg ganske stolt av meg selv, har hatt en skikkelig produktiv og effektiv dag. Må innrømme at jeg er som et slips nå da, nekter å røre meg en meter, så forspørsler om både bading og gåturer bli desverre avslått (lov å prøve seg igjen i morra da ;-) 7 timer non-stop jobbing tar litt nuven av en :-S

I hvertfall; i fjor dro jeg og mamma til Dubrovnic i Kroatia på ferie ei uke, mor datter tur :-) Da økonomien var dårlig fikk jeg penger av mamma til lommepenger, disse skulle jeg gjøre meg fortjent til ved å male og olje verandaen hennes. Siden sommeren sviktet oss i fjor kom jeg aldri så langt, men nå er det ordnet og ‘gjelda’ betalt :-)

I går hjalp Joakim meg og vi fikk spylt ned hele verandaen med høytrykkspyler. I tillegg har mamma i år fått julegaven sin (faktisk) veldig tidlig, jeg fikk kjøpt brukte hagemøbler i tre som hun fikk med lovnad om at jeg skulle pusse de ned og male de opp for henne. De ble også godt spylt. Mamma er veldig glad i gult, så hadde tenkt å male de gule, men hun ville faktisk ha de mørke, så da ble det det.

Så i dag sto jeg opp klokka 10, spiste frokost, fant frem Bosch pussemusa mi med ekstra sandpapir, og satte retning mamma. Starta med å male gelenderet på verandaen, her ble det kreativ maling da jeg måtte ligge både på mage og rygg, samt opp i stol for å nå til, men malt ble det :-)

Og vi er i gang, en 'seksjon er tatt

Og vi er i gang, en ‘seksjon er tatt

Halveis!!

Halveis!!

Blir så fint atte

Blir så fint atte

Ferdig!! :-)

Ferdig!! :-)

Mens gelenderet tørket var det å pusse ned og skylle støvet av møblene. Gud musklene i hånda ble slitne av all dirringa fra musa, men MYE bedre enn å pusse for hånd med trekloss med sandpapir rundt;-) Sånn sett elsker jeg Bosch-musa mi <3 Den har reddet meg mang en gang.

IMAG1696

 

Etter å ha pussa disse to ville Bosch’n ha seg litt mer strøm på batteriet, så den fikk gå seg en tur inn å stå til lading. Men her er det ingen tid for pauser eller daffing, så mens den lada var det å sette igang med å olje verandagulv.

IMAG1703

Stor forskjell gitt

Stor forskjell gitt

Og så var det tilbake til Møblene. Olje/beise litt først, så pusse litt igjen, spyle ned, og beise videre.

Pusse pusse pusse

Pusse pusse pusse

og pusse mere

og pusse mere

Male male male, bli SÅ bra !! :-D

Male male male, bli SÅ bra !! :-D

Benk ferdig, bord neste!!

Benk halvferdig, bord neste!!

Nå står tingene og tørker pent i sommerværet. Da mamma kom fra jobb dro vi på jysk og kjøpte nye fine lilla puter til møblene, og deretter på plantasjen og kjøpte 3 fine oppheng til å skru opp på hver av stolpene på verandaen sånn at hun kan henge opp blomster og lyslykter og pynte litt :-)

Bilder av det kommer vel om et par dager, når alt er på plass. Prøvde å kjøpe en søt duk og et lilla lys til henne, men det fikk jeg ikke lov til. Mamma’n min er ganske sær sånn, hun hater ‘dilldall’ som hun kaller det, og synes det er bortkastede penger å kjøpe slikt, for hun har helt sikkert noe hjemme hun kan bruke….. Hun er ikke akkurat så opptatt av at ting og farger skal matche, til min store fortvilelse og til tider irritasjon. Men, sånn er det bare. Går ikke an å prakke på henne noe heller, for da bli hu sur faktisk. Så, gjett hvem som ‘hjelpe’ henne og lete i skuffer og skap etter noe som passer på den nye fine verandaen ;-) hi-hi :-D

 

 

 

Annonser

Kommentarer

  1. Marit Enge sier:

    Hjelpe meg!-for et arbeidsjern du er,jenta mi. Masse jobb dette,du er så praktisk og flink til alt mulig og «tante»er VELDIG stolt av deg.

  2. Joakim Enge sier:

    Stolt over dæ kjæresten min , du e det snilleste og mest omtenksomme menneske æ kjenne!! fin blogg du har laga dø å , bli bra here :D(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Nihza's verden" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.