Nihza's verden

Hva jeg finner på om dagene

Mini Pecan-paier

Kategori: Baking og matlaging | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 12. august , 2013

Fikk en skikkelig craving for pecan-pie her en dag (etter tilsammen 2 år i USA savner jeg noen ganger ting jeg smakte ‘over there’). Da pecan-nøtter er ganske dyrt her i landet – og du trenger en god del til en pai – tok jeg en liten søkerunde på nettet, leste flere oppskrifter på pecan-pai og satte meg ned og regnet og justerte litt. Resultatet ble min helt egen oppskrift på mini pecan-paier :-D
Det er ikke bestandig så lett å finne pecan-nøtter. Jeg fant i nøttehylla på den største KIWI-butikken i byen min. Vil tro at de også er å finne på større dagligvarebutikker (OBS, Mega, Maxi, Ica, Meny). Om du ikke finner kan du til nød bruke valnøtter, men de vil gi en annen smak på paiene.

Paideigen:

75 g smør
1 egg
3 ss melis
2 dl mel
Bland alt godt, skal bli til en myk og smidig deig. Del i seks like store deler.Ta 6 ildfaste posjonsformer, bruk en del deig i hver, klem deigen oppover kantene, prikk med gaffel. Stek i 10-15 min, nedre del av ovnen, ved 175 grader C.

IMAG1215

Fyllet – steg 1:

2 ss brunt sukker
1 ts vaniljesukker
75 g smør
1 ss mørk sirup
1 ss lønnesirup
100 g hakkede pecannøtter

Bland alt og varm opp. NB: IKKE KOK!! Avkjøl. Når blandingen er avkøjlt – tilsett en liten klype salt. Hvis du har kan du også tilsette 2 ss honningrom (du kan blande 1 skje honning med 1 skje rom for å lage din egen – men dette er ikke nødvendig for å fullføre oppskriften)
Om du ikke har lønnesirup så kan du bruke 2 ss mørk sirup istede. Lønnesirup får du kjøpt hos de fleste helsekostbutikker og større dagligvarebutikker. Om du er i sverige en tur vil jeg anbefale deg og kjøpe med en flaske mørk sirup derifra, den har en annen konsistens og kraftigere smak en norsk mørk sirup og egner seg veldig godt til baking ;-)
IMAG1216IMAG1217IMAG1218

Fyllet – steg 2:
2 egg
2 ss sukker
Pisk til eggedosis. Bland med nøttemassen. Fordel massen likt i de 6 formene med paideig.

IMAG1219 IMAG1220 IMAG1221

 

Du trenger 24 pecan-nøtter (ca 50 g) til å pynte med. Stek paiene ved 200 grader i nedre del av ovnen i ca 40 min.

Server de mens de er lune, gjerne med en klatt krem på toppen eller ved siden av :-) Farlig gode, disse kan fort bli en vane ;-) Enjoy, og bon apetitt :-)

IMAG1222 IMAG1223 IMAG1225

 

 

Annonser(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Nihza's verden" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.