Nihza's verden

Hva jeg finner på om dagene

Royal Icing

Kategori: Baking og matlaging | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 12. august , 2013

Royal Icing er en eggehvite- og melisblanding som stivner fort og blir hard. Den er perfekt til å montere pynt på marsipan/fondant kaker, skrive med, og til å lage din egen kakepynt med. Her er det egentlig bare kreativiteten som stopper, kvalitet blir det.

Har du sprøyteposer med forskjellige tipper er det utrolig hva du kan få til. Jeg har sett bilder av de mest utrolige byggverk folk har laget, fra bruer med brudepar på som står mellom 2 kaker til modeller av eifelltårnet og big ben, barnevogner, prinsessetiara osv.  Icingen er lett og farge, jeg anbefaler wilton pasta farger. Disse får du kjøpt hos jernia, cakas, Obs og div andre butikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. De er også å få tak i på e-bay.

http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E30B2D9-475A-BAC0-5D5C3DB846DFD354&killnav=1

Disse fargene er utrolig langdryge og holdbare. Jeg kjøpte med meg en stor boks med farger fra USA for 10 år (ja du leste rett – 10 ÅR) siden, disse bruker jeg fremdeles i dag (har skiftet ut og fornyet noen av dem da). Om fargene tørker inn tar du bare litt sterilisert (oppkokt) vann og heller oppi noen dråper, la boksen stå med lokket på i noen timer, og fargen kan brukes som før ;-)

1 eggehvite
1/2 ts sitronsaft
3,5 dl melis

Visp eggehviten til den er stiv (eggehviten er lettere og vispe stiv om den er romtemperert), tilsett sitronsaft. Sikt inn melis gradvis til icingen er fast (den skal holde fasongen og ikke sige sammen). Farg om du ønsker det.
Om du har cream of tartar kan du tilsette 1/4 ts for en ‘glattere’ icing. (Cream of tartar fåes kjøpt på apoteket (muligens også på helsekostbutikker) under navnet Vinsten, noen norske nettbutikker fører det også  som denne f.eks -> http://www.bakeshop.no/index.asp?menuMainID=9&artikkelID=75 , eller du kan finne det på e-bay)

Stor posjon icing: 1 dl eggehviter, 1 ss sitronsaft, 14 dl melis, 3/4 – 1 ts Cream of tartar.

Hvis du lager kakepynt, la denne stå å tørke i et par døgn. Den er da holdbar i flere mnd om du har pynten over i en tett beholder og oppbevarer den mørkt og tørt. Det er bare å sette i gang å leke seg, lage dine egne kakelysholdere, tall, bokstaver osv. Bildet under her viser pynt jeg har laget, jeg brukte sukkerkuler kakepynt i midten av blomstene.

Du kan også ta en titt på denne linken: http://www.wilton.com/decorating/browse.cfm?cat=Icing&cat2=Royal-Icing for tips. :-)
IMAG1458IMAG1459

IMAG1460IMAG1461(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Nihza's verden" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.