Nihza's verden

Hva jeg finner på om dagene

Gammel bokhylle blir ny

Kategori: Hus og hjem | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 19. oktober , 2013

Jeg ELSKER bøker!! Og jeg samler på dem! Klarer ikke å kaste ei bok, sliter også med å kvitte meg med dem. Og har jeg lest ei bok jeg liker så har jeg stor trang til å eie boka slik at jeg kan lese den igjen senere :-) De fleste andre bokelskere skjønner akkurat hvordan jeg har det, mens noen ikke skjønner dette eiebehovet i det hele tatt. Men da er det jo fint at vi alle er forskjellige og at det er helt greit at vi er det ;-)

Som bokelskende hamster har du dessverre et økende problem… Plass til alle de elskede bøkene dine… og bokhyller nok… Til min store sorg har jeg ikke plass til å ha bokhyller å sette frem alle de elskede bøkene mine i. noen av dem er desverre nødt til å bo i esker der de ligger ensomme og forlatte i mørket – mens jeg i perioder glemmer at de eksisterer :-( En tragedie i bokorm-forstand….

Så i sommer da jeg gjorde om litt i gangen oppe og oppdaga at her! HER! kunne jeg få plass til ei lita bokhylle til – da var gleden stor <3  Økonomien derimot var ikke helt enig i at vi skulle få ei bokhylle til i hus. Men, denne dama er ikke tapt bak ei vogn ;-)  På facebok er det fullt av lokale og regionale gies bort-kjøpes-selges-ønskes sider. I tillegg har jeg lagt merke til at den store mengden møbler i lutet furu som var så populære og ble kjøpt inn i store mengder til norske hjem på 90-tallet, disse gies nå bort over ei lav sko. Så, jeg skrev inn på et par av disse sidene og lurte på om det var noen som hadde ei gammel furu bokhylle som ikke var lakkert og gi bort. Og svaret lot ikke vente på seg! Innen et døgn hadde jeg fått svar, og dagen etter var jeg rett borti nabolaget og hentet en, litt sliten – men fullt ut brukbar, bokhylle.  I kjellern fant jeg ei bøtte med oljemaling i fargen antikk hvit fra da jeg malte dørene i 1.etasjen for noen år tilbake. Åpna den og sjekka, og den så ut til å ha overlevd bra nok til at den fremdeles kunne brukes.

Bokhylla ble plasset pent ute i hagen i finværet, der den ble godt vasket.

IMAG1761

 

Med hammer og spiker, drill og skruer gjorde jeg noen små reparasjoner. Ingenting avansert, så hvem som helst kan klare dette ;-)

IMAG1764 IMAG1765

 

 

Deretter var det i gang med å male den, med pensel.

IMAG1763 IMAG1766 IMAG1948 IMAG1949

 

Det begynte å regne da 1. strøket var ferdig, men fikk satt bokhylla under paviljongen. Deretter, når den fikk 2. strøket på var det fint vær og den fikk stå ute i sola og tørke godt :-) Dessverre fant en hel bataljon med fluer ut at de skulle prøve å ha generalforsamling på bokhylla før den var helt tørr. Dette resulterte i masse små lysebrune prikker tett i tett over hele den fine nymalte bokhylla mi! Prøvde å vaske de bort med alle mulige vaskemidler, men de ville ikke forsvinne helt :-( Og hadde ikke nok maling, eller tid, igjen til å male et strøk til… Så, da måtte jeg bare leve med de prikkene.. (de irriterer meg grenseløst, så jeg prøver å glemme dem og late som de ikke er der…) Det er nok en fare for at når jeg en vakker dag bukker under for irritasjonen og pusser over og maler et strøk til – men det blir ikke enda da…

Her er hylla på plass oppi gangen og det var ikke noe problem å få den fyllt opp ;-)

IMAG2183

Annonser(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Nihza's verden" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.