Nihza's verden

Hva jeg finner på om dagene

Ny vri på gamle dører

Kategori: Hus og hjem | 1 kommentar » - Skrevet lørdag 19. oktober , 2013

Det var en gang noen som sa at ‘når du har hus blir du aldri arbeidsløs’! Og det vil jeg tro stemmer, til og med de med nybygde hus pusser opp med gjevne mellomrom, skifter tapeter og maler om osv. Vil påstå at når du har gammelt hus – da stemmer det ihvertfall!!

Huset mitt ble bygd i 1949, eller rettere sagt, det sto ferdig i 1949, det ble påbegynt i 1947 eller 48…. I allefall, det har blitt gjort endel på det de siste årene, men det gjenstår fremdeles mer enn nok. Dessverre koster det penger å pusse opp, masse penger, og http://www.achaten-suisse.com/ da er man nødt til å ta det sånn litt etter litt. Og en blir nødt til å prioritere hva som er mest nødvendig og hva en kan gjenbruke.

En av disse valgene jeg måtte ta gjaldt dørene i huset, de er gamle og slitte og noen av dem er også trege og litt skadet, men jeg hadde ikke penger til å ta kostnaden med å skifte alle dørene, så – da måtte jeg finne på noe lurt.

Det ble til at jeg pussa dem grovt, malte over me 2 strøk oljemaling, dette gjorde at de ikke ble helt hvite – men litt sånn shabby :-) Deretter tegna jeg opp firkanter på alle dørene der jeg pussa igjen, og malte firkanter med tavlemaling :-) Så nå skriver vi tekster på de forskjellige dørene i 2. etasje som vi vil. Ungenes soveromsdører, badedøra, lekerommet og loftsdøra :-)  Hadde besøk av ei venninde som skulle ligge på loftet – og da fikk loftsdøra tekst på seg til ære for henne!

IMAG2178 IMAG2179 IMAG2180 IMAG2181 IMAG2182

 

Med nye håndtak ble det da ikke så verst ;-) Og ungene digger jo at vi kan skrive forskjellige ting på dørene som det passer oss <3

 

Tavlemaling er en smart oppfinnelse, et lekebord til ungene med maling på bordflata, og vips!! De kan tegne på bordet, tegne sitt eget ludobrett, stigespill osv. Her er det bare fantasien som stopper.

Jeg savnet et sted og skrive opp beskjeder til meg selv, så da ble løsningen å male innsida av døra til kontoret! Så, av med døra og ut i hagen med den ble det. Da den var malt fra før av måtte hele døra først pusses over.

IMAG1565 IMAG1566 IMAG1567

 

Deretter vaska jeg døra godt og tok den med inn og hengte den opp igjen. Ett strøk vertikalt og ett strøk horisontalt var nok.  Jeg brukte en helt vanlig malepensel for innendørsbruk, ca 7 cm brei. Lot døra stå å tørke et døgn mellom hvert strøk.

IMAG1645 IMAG1646

 

Lot det stå et par dager for å tørke skikkelig etter at begge strøkene var påført. Å nå kan jeg skrive opp alt jeg skal huske på innsia av døra ;-) Lett og viske ut og ingen problemer med lapper som forsvinner ;-)

IMAG2172

 

Vi gjorde det samme på innsia av døra til lekerommet også, så nå kan ungene tegne på den døra og leke skole og det de vil ;-)

Tavlemalinga fikk jeg kjøpt til en grei pris på biltema. De fleste malebutikker fører også tavlemaling. Og jeg har hørt (men ikke testet ut) at vanlig svart veggmaling med et par strøk matt lakk over også skal fungere.

Kommentarer

 1. Maya sier:

  Men heisann, der er jo «hybelen» min jo :)
  Åhhh, det var så koselig å være sammen med deg igjen, Linda!
  Savner tida da vi bodde i nærheten av hverandre og kunne stikke innom på kaffe!!!
  Men skal ikke bli såååå lenge til neste gang!
  Klemmer i fleng fra Maya ♥(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Nihza's verden" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.