Nihza's verden

Hva jeg finner på om dagene

Bakeglede <3

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 18. januar , 2014

Jeg har ei kokebok, av typen som en skriver i selv. Innbundet i brunt ‘skinn’ (det skinnet har nok aldri sitti på ei ku for å si det sånn – så mistenker at det er produsert på en annen måte ;-) )

Jeg kjøpte denne boka på Ciro på Stjørdal, den gangen det het Papiro og lå nede ved kommunehuset. Vil vel tro jeg var en 12-13 år den gangen. Tidligere hadde jeg samlet oppskrifter i ei skrivebok i A4 størrelse, med hvite, rosa og lyseblå streker på omslaget, av den typen som var standard på skolen på den tia. Men etter innkjøpet skulle oppskriftene mine inn i ei ‘årntli’ bok!

Og siden har jeg samlet da, oppskrifter, tips og triks for kjøkkenet, i denne boka. De fleste oppskriftene er kjente og kjære, brukt mange ganger, satt personlig preg på, nedarvet fra oldemor, bestemødre, tanter og andre. Noen har jeg komponert selv. Og noe er klipt ut av ukeblad fordi de så spennende eller morsomme ut, men har aldri blitt utprøvd. Denne boka er den viktigste kokeboka jeg har!! Og heldigvis, den har fremdeles mange sider igjen i seg som jeg kan fylle i årene som kommer <3

Her er er noen bilder fra en bursdagsfeiring vi hadde i fjor høst (sliter fremdeles med å huske at det er blitt 2014) :-)

IMAG2051 IMAG2052 IMAG2053 IMAG2054 IMAG2055

 

Her er det sjokolade klissekake/pai, ostekake med hjemmelagd bringebærgele på toppen, gulerotkake, peanøttkake, min spesial bløtkake og mini browniemuffins.

Oppskriftene på disse har jeg tenkt å dele med dere utover våren, i tillegg til (forhåpentligvis) også noe andre. Jeg får se hva jeg kommer på ;-) Hjemmelagd gele i plastikk shotglass ble en stor hit blant barna på skoleavslutningen før jul, er det noen som vil ha oppskriften på de kanskje?? :-) Peanøttkaka har jeg alt delt. Bare se under ‘Baking og matlaging’ eller klikk her: http://nihza.bloggnorge.com/?p=328

 

 

 (Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Nihza's verden" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.